Hva er et domene?

Et domene er din adresse på internett. Et domene består av to deler; et navn og et etternavn. På fagspråket kalles "etternavnet" en TLD. Det er den delen av domenet som kommer etter punktum. I Norge bruker vi "etternavnet" .no. Internasjonalt er .com det vanligste domenet.

Et domenenavn består av tre deler

Fornavn

Fornavnet er valgfritt. Her vil du velge navnet på bedriften, prosjektet eller det du ønsker å representere. Fornavnet er uten mellomrom, komma eller andre spesialtegn. Du kan velge domenenavn med æ, ø og å, men det har noen ulemper. Domenenavnet skiller ikke mellom store og små bokstaver.

.

Et punktum skiller fornavnet og etternavnet

Etternavn

Etternavnet er ikke valgfritt. I Norge er det vanlig å velge etternavnet "no". Det etternavnet er kun tilgjengelig for personer eller bedrifter med tilhørighet i Norge. Vi er domeneforhandler for no-domener, og hundrevis av andre etternavn. Vi hjelper deg å finne det perfekte domenet.

Er domenet ledig?

Det er registrert over 700.000 domener bare i Norge. Når du vet navnet på bedriften eller prosjektet ditt, er det lurt å sjekke om domenet er ledig. Noen registrerer domener for spekulasjon og tar seg godt betalt for å selge det. Kontakt oss hvis drømmedomenet ditt er opptatt. Vi kan hjelpe deg med å finne alternativ. 

Velg en trygg domeneleverandør

Når du søker etter drømmedomenet ditt blir det registrert der du utfører søket. Velg derfor en trygg leverandør når du leter etter ditt drømmedomene. Vi har vært registrar (domeneforhandler) for Norid siden 2011. Vi har hjulpet våre kunder med å gjøre domenekupp!

Finn drømmedomenet

Kontakt oss hvis du ønsker annet domene enn .no. Vi hjelper deg å finne ditt drømmedomene.
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok