Tips for å velge domenenavn

Les dette før du registrerer ditt domene


Domenenavnet er din identitet på nettet og kan bli viktigere enn din fysiske adresse, ditt firmanavn og ditt telefonnummer. 

Vi hjelper deg å finne domenenavnet som passer best til ditt formål.

Når bør du registere domenenavnet?

Svar: Registrer domenet med en gang navnet er klart

Det nærmer seg 800.000 registrerte domenenavn bare i Norge, altså navn som ender på ".no". Det er mye i et land med under 2,5 millioner husholdninger. Hvis du skal registrere et nytt firma, er det høy sannsynlighet for at domenenavnet du ønsker allerede er opptatt.

Vi anbefaler derfor å søke på ledige domenenavn, samtidig som du velger firmanavn eller prosjekt-/aktiviet-/produktnavn som du også vil bruke i domenet ditt.

Vær oppmerksom på at de som tilbyr domenesøk kan se hva du søker på. Bruk en anerkjent leverandør når du leter etter drømmedomenet. Vi har vært godkjent registrar for NORID siden 2011 og har hjulpet kunder med å gjøre domenekupp! Finn drømmedomenet her.

Bør du sikre deg flere navn?

Svar: Ja - og nei

Tidligere var det få domene-etternavn å velge blant. Da var det vanlig å "sikre seg" sitt domene med ulike etternavn som ".com", ".net". 

I dag er det hundrevis av etternavn å velge blant og det lønner seg sjelden å registrere alle. Vi anbefaler å registrere domenenavn i de landene du ønsker å satse i (.no for Norge, .se for Sverige etc), og gjerne .com for internasjonal satsing.

Hvilket "etternavn" bør du velge?

Svar: Velg et navn som viser tilhørighet - eller som gir "effekt"

Hvis du driver virksomhet i Norge anbefaler vi et domeneavn som slutter på ".no". NO-domener har høy verdi fordi de kun kan registreres av virksomheter eller personer som har tilhørighet til Norge. Til forskjell kan alle registrere domener som .com/.net/.org/.info etc.

Vi ser likevel en økning i registrering av andre typer domener. Grunnen er todelt. .no domene du ønsker kan være opptatt. I stedet for å endre navnet kan du velge et annet etternavn. En næringsportal for Bekkestua i Bærum kunne ikke registrere bekkestua.no, for det var opptatt. Da ble det naturlig å registrere bekkestua.info. Navnet klang godt fordi målet var nettopp å gi informasjon om Bekkestua.

Nye domenenavn gir nye muligheter

.as er et populært etternavn

.as brukes ofte for aksjeselskap i Norge. Navnet eies av stillehavsøya Amerikansk Samoa.

Nye navn gir mange muligheter. Vi registrerte nyelig en foreldreguide mot mobbing, navnet ble: foreldre.guide!

Vi forhandler .info, .as, .guide, og flere hundre andre. Hos oss får du ditt unike domene.

Råd for godt domenenavn

Navnet bør være enkelt å si

Så du slipper å stave det

Navnet bør være enkelt å skrive

Så du unngår skrivefeil

Navnet bør være kort

Så det er lett å huske

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre våre tjenester. Ved å bruke nettsiden tillater du oss å bruke informasjonskapsler.
Ok