Hva er et domene?

Et domene er din adresse på internett. Et domene består av to deler; et navn og et etternavn. På fagspråket kalles "etternavnet" en TLD. Det er den delen av domenet som kommer etter punktum. I Norge bruker vi "etternavnet" .no. Internasjonalt er .com det vanligste domenet.

Et domenenavn består av tre deler

Fornavn

Fornavnet er valgfritt. Her vil du velge navnet på bedriften, prosjektet eller det du ønsker å representere. Fornavnet er uten mellomrom, komma eller andre spesialtegn. Du kan velge domenenavn med æ, ø og å, men det har noen ulemper. Domenenavnet skiller ikke mellom store og små bokstaver.

.

Et punktum skiller fornavnet og etternavnet

Etternavn

Etternavnet er ikke valgfritt. I Norge er det vanlig å velge etternavnet "no". Det etternavnet er kun tilgjengelig for personer eller bedrifter med tilhørighet i Norge. Vi er domeneforhandler for no-domener, og hundrevis av andre etternavn. Vi hjelper deg å finne det perfekte domenet.

Bestill domenet med en gang

Det begynner å bli knapphet på .no domenenavn

Det er registrert over 700.000 domener bare hos NORID i Norge. Det betyr at det begynner å bli vanskelig å finne domenenavn som slutter på .no.

Når du vet navnet på bedriften eller prosjektet ditt, er det lurt å sjekke om domenet er ledig. Her kan du bestille domenet med én gang.

Vi tilbyr hundrevis av andre domenenavn enn .no. Sjekk under om ditt domenenavn er ledig. Hvis det er opptatt har du mange alternativ. Prøv selv!

Velg en trygg domeneleverandør

Når du søker etter drømmedomenet ditt blir det registrert der du utfører søket. Velg derfor en trygg leverandør når du leter etter ditt drømmedomene. Vi har vært registrar (domeneforhandler) for Norid siden 2011. Vi har hjulpet våre kunder med å gjøre domenekupp!

Noen registrerer domener for spekulasjon og tar seg godt betalt for å selge det. Søk etter drømmedomenet hos en leverandør du kan stole på.

Se om domenet er ledig

Velg blant hundrevis av domener
Vi har vært registrar for siden 2011

Fra kr. 120,- 59,-/første år eks. mva.

Les også

Hva kan du bruke domenet til?

Begynn med profesjonell epost

Du kan bruke domenet til det du ønsker å gjøre på internett. Begynn gjerne med din egen, profesjonelle epost.

Hvordan velge det beste domenenavnet?

Les dette før du registrerer ditt domene
Domenenavnet er din identitet på nettet og kan bli viktigere enn din fysiske adresse, ditt firmanavn og ditt telefonnummer.